TOIVO - kuulumisia

TOIVO-Mummusikaalin valmistelut ovat edenneet. Suunnitteilla on käsikirjoitus, johon on jo kerätty ideoita ja TOIVEITA jokaisessa PSP:n senioritalossa: asiakastapaamisissa, omaistenillassa ja yritystilaisuuksissa. TOIVO-Mummusikaaliin on myös tutustunut ja yhteistyökumppaneina on kaupungin työntekijöitä museotoimesta kotihoitoon. Kaupungin Kuntouttavan harrastetoiminnan työntekijät mm. osallistavat asiakkaita kotona musikaalin taiteelliseen suunnitteluun. Tyhy-iltapäivissä on maalattu toiveita luovasti lakanalle ja tutustuttu monotypiaan eli helppoon taidegrafiikkaan.

Keinupuistokeskuksessa ja Kuuselakeskuksessa on käytössä ostoskärryt joilla viedään taidevälineitä ryhmäkoteihin ja taidetiloihin. Kaukaharjussa on seinä, jolla esitellään TOIVO-Mummusikaalin suunnittelun ja pajojen tuotoksia tähän asti. Kaikissa taloissa on siis TOIVO-Mummusikaali jo esillä ja osallistujien taiteen esittelyä laajennetaan koko ajan.

Asiakkaista on löytynyt säveltäjää, runoilijaa, lausujaa, lavasteiden sekä käsikirjoituksen suunnittelijaa ja paljon toiveita, tästä kaikesta on alkanut jo hahmottua mahdollista käsikirjoituksen runkoa. Musikaalin suunnittelu innostaa meitä kaikkia. Tekeminen ja yhdessä oleminen on hauskaa sekä tärkeää. Musikaalista tulee meidän näköinen. Olet tervetullut mukaan joukkoon, jokainen voi tehdä jotain, kokonaisuus syntyy pienistä puroista.

AIKATAULU

Kevättalvi 2017. Musikaalin käsikirjoitukseen kerätään yhä toiveita, tarinoita, ideoita jne. Tehdään luonnoksia lavasteisiin ja tarpeistoon. 

Kesä 2017. Käsikirjoitus kootaan valmiiksi. Kesäistä taidetekemistä ja tapahtumia.

Syksy 2017. Musikaalia aletaan harjoitella musiikki/teatteriryhmissä ja lopullinen lavastus, puvustus, tarpeisto jne. tehdään kuvataidepajoissa. Yhteislauluryhmät opettelevat myös laulun tai lauluja yhteisesti esitettäväksi musikaalissa.

Kevät 2018. Musikaaliesitys hiotaan talojen kesken lopulliseen muotoonsa ja esitetään taloissa ja mahdollisesti lähiympäristössä 2018 toukokuussa. 


 Kommentit